Tuesday, July 19, 2016

Koje su prednosti ako pijete samo vodu 30 dana


Kao što znamo svakoj našoj ćeliji i tkivu potrebno je mnogo vode da bi funkcionisalo. Voda predstavlja vrstu terapije za naš organizam tokom cijelog života. Zato ne zanemarujte njenu važnost i uvijek imajte flašicu pored sebe.
Kada pijete isključivo vodu, i ne konzumirate druga pića, tokom 30 dana, nevjerovatne stvari se dešavaju organizmu kojih nismo ni svjesni. Ovo podrazumijeva da zaboravite na sokove i ostale napitke i probate da vam voda bude jedino piće. I evo šta se dešava organizmu, bez dijeta i mijenjanja svakodnevne rutine u ishrani.

Vaša kreativnost će biti izraženija

Kada pijete samo vodu 30 dana vaš mozak će reagovati brže. Kako mozgu treba dosta kiseonika a voda je odličan izvor, vaše sposobnosti će biti unaprijeđene. Pomaže vam da mislite i da se fokusirate. Ako pijete 8 do 10 čaša vode dnevno vaša efikasnost će biti bolja za 30%.

Starićete mnogo sporije

Dovoljna količina vode spriječava dehidrataciju kože, ali zato obezbjeđuje dovoljno vlažnosti, održava je zdravom, sjajnom, blistavom i bez bora. Jedna četrdesetdvogodišnja majka je pila samo vodu 30 dana i ostala zadivljena rezultatima.

Imaćete jače srce

Jedna čaša vode prije spavanja je preventiva od mogućeg nastanka srčanog udara ili šloga. Voda pomaže srcu da šalje oksigenisanu krv kroz organe. Zato čaša vode ujutru i čaša vode prije spavanja učiniće mnogo za vaše zdravlje.

Izgubićete dosta masnoće

30 dana piti samo vodu znači i to da se vaš organizam oslobađa toksina koji prolaze kroz vitalne organe. Voda pomaže da vaše tijelo ostane čisto i samim tim smanjuje salo na stomaku i bedrima.

Ubrzaćete metabolizam

Neke studije predlažu konstantno uzimanje vode kako bi se ubrzao metablizam, a onda vam dijeta nije potrebna. Čaša vode svakog jutra na prazan stomak učiniće vaš metabolizam bržim za 24%.

wannabemagazine.com

No comments:

Post a Comment