Monday, July 10, 2017

Pobjedite bolesti srca pijući više vode


Pojedina istraživanja sprovedena od 1999. godine u SAD pokazuju da postoji jasna povezanost između nivoa unosa tečnosti i koronarne bolesti srca. Kompletna viskoznost krvi, viskoznost krvne plazme i nivo fibrinogena se smatraju nezavisnim faktorima rizika za koronarnu bolest srca i svi oni imaju tendenciju da budu povišeni zbog dehidratacije. Dakle, zdravi ljudi koji piju adekvatnu količinu vode generalno zadrže potreban nivo hidratacije i imaju smanjeni rizik od umiranja usljed srčanog udara u odnosu na ljude koji ne piju dovoljno vode.

Značaj vode za vaše zdravlje


Zvuči tako jednostavno. H20 - dva atoma vodonika i jedan atom kiseonika. Ova supstanca takođe poznata kao voda, jedan je od najbitnijih elemenata za Vaše zdravlje i toliko je važna da Vaše tijelo zahvaljujući vodi ima specifičan sistem upravljanja sa ciljem da spriječi dehidrataciju i obezbjedi svoj opstanak. Voda može biti prisutna svuda, ali to ne uzmajte zdravo za gotovo.

Sunday, July 9, 2017

Značaj vode za organizam čovjeka


Voda je jedan od najbitnijih sastojaka za zdravlje čovjeka. Ona je organizmu neophodna da bi funkcionisao i da bi se odupro bolestima. Treba je obilno koristiti jer povoljno utiče na naše zdravlje. Upotrebljava se za piće i za održavanje opšte i lične higijene.