Wednesday, September 20, 2017

Kako funkcioniše vodovod?


Što mislite, koliko vode dnevno troši jedan veliki grad. Jeste li se upitali odakle dolazi sva ta voda? Kako se ona dovodi do grada? Ta se voda dovodi iz jezera i rezervoara koji su udaljeni od samog odredišta vode, a do grada stiže kroz vodovodni sastav.

Monday, July 10, 2017

Pobjedite bolesti srca pijući više vode


Pojedina istraživanja sprovedena od 1999. godine u SAD pokazuju da postoji jasna povezanost između nivoa unosa tečnosti i koronarne bolesti srca. Kompletna viskoznost krvi, viskoznost krvne plazme i nivo fibrinogena se smatraju nezavisnim faktorima rizika za koronarnu bolest srca i svi oni imaju tendenciju da budu povišeni zbog dehidratacije. Dakle, zdravi ljudi koji piju adekvatnu količinu vode generalno zadrže potreban nivo hidratacije i imaju smanjeni rizik od umiranja usljed srčanog udara u odnosu na ljude koji ne piju dovoljno vode.

Značaj vode za vaše zdravlje


Zvuči tako jednostavno. H20 - dva atoma vodonika i jedan atom kiseonika. Ova supstanca takođe poznata kao voda, jedan je od najbitnijih elemenata za Vaše zdravlje i toliko je važna da Vaše tijelo zahvaljujući vodi ima specifičan sistem upravljanja sa ciljem da spriječi dehidrataciju i obezbjedi svoj opstanak. Voda može biti prisutna svuda, ali to ne uzmajte zdravo za gotovo.

Sunday, July 9, 2017

Značaj vode za organizam čovjeka


Voda je jedan od najbitnijih sastojaka za zdravlje čovjeka. Ona je organizmu neophodna da bi funkcionisao i da bi se odupro bolestima. Treba je obilno koristiti jer povoljno utiče na naše zdravlje. Upotrebljava se za piće i za održavanje opšte i lične higijene.

Monday, April 17, 2017

Sve o vodovodu


Grad našeg vremena ne može se zamisliti bez vodovoda. Pored toga što je potrebna domaćinstvima, voda je nužna i za pranje ulica, zalivanje parkova i travnjaka, za vodoskoke i gašenje požara, itd. Velike količine vode troše i razne ustanove (bolnice, perionice, hoteli, restorani, škole), a naročto industrija (npr. za proizvodnju jedne tone vještackog kaučuka potrebno je 4700 t vode).

Wednesday, February 15, 2017

Koje su prednosti ako pijete SAMO vodu 30 dana


Kao što znamo svakoj našoj ćeliji i tkivu potrebno je mnogo vode da bi funkcionisalo. Voda predstavlja vrstu terapije za naš organizam tokom cijelog života. Zato ne zanemarujte njenu važnost i uvijek imajte flašicu pored sebe.

Saturday, January 21, 2017

NAPUNITE ČAŠU VODOM I NEKA STOJI 24 SATA U SOBI: Evo zašto vam se u kući dešavaju LOŠE stvari!


Svaka osoba koja ulazi u naš dom unosi i određenu vrstu energije, a ona može biti pozitivna ili negativna. Postoje brojne tehnike kojima možete da utvrdite da li u vašem domu postoji negativna energija. Najjednostavniji način da to uradite jeste uz pomoć čaše napunjene vodom.

Monday, January 16, 2017

Šta ako ne pijete vodu?



Do sada ste shvatili da se voda mora piti, da je ne mijenjaju sokovi i energetski napici, da se mora piti najmanje litar i po... A znate li šta se zaista dešava ako je ne pijete i zbog čega nam je ona važna?

Ispijanje prevelike količine vode može da bude smrtonosno


Nakon pojave simptoma infekcije urinarnog trakta, jedna žena iz Velike Britanije počela je da pije “veliku količinu tečnosti”, prouzrokujući intoksikaciju vodom.

Sve dobrobiti tuširanja hladnom vodom


Hladan tuš donosi bezbrojne pogodnosti našem organizmu: ubrzava metabolizam i, nadasve, djeluje u službi naše ljepote.

Šta se dogodi tijelu ako svako jutro popijete vodu s medom?


Jednostavan napitak koji u sebi sadrži jednu od najzdravijih namirnica na svijetu pravi je saveznik u očuvanju dobrog zdravstvenog stanja.