Wednesday, April 1, 2015

Zašto je toliko dobro ujutro piti vodu na prazan stomak?


Veliki broj ljudi u Japanu ima tu zdravu naviku da po buđenju, na prazan stomak, čak i prije pranja zuba popiju jednu čašu vode. Evo i zašto.


Ne radi se samo o običnoj navici, već je i naučno dokazano da je ovaj postupak višestruko dobar za vaše zdravlje.

Ovaj “vodeni tretman” pokazao se uspješnim u liječenju i spriječavanju mnogih oboljenja: glavobolje (uopšteno bolovi), artritis, ubrzano kucanje srca, epilepsija, višak kilograma, bronhijalna astma, meningitis, bolesti bubrega, povraćanje, gastritis, dijareja, dijabetes, zatvor, ali i za obolenja uva, grla i nosa, kao i menstrualnih bolova.

Kako ga tačno sprovoditi?

Odmah po buđenju, prije pranja zuba popijte 4 puta po 160 ml vode. Operite zube, ali ništa ne konzumirajte (ni tečnost ni hranu) sljedećih 45 minuta. Poslije toga jedete i pijete kao i obično.

Takođe, 15 minuta nakon doručka, ručka ili večere nemojte ništa ni piti ni jesti sljedeća 2 sata.

Ukoliko vam je mnogo da odmah krenete sa tretmanom 4 puta 160 ml vode odmah ujutro možete krenuti sa 2x po 160 ml, pa postepeno povećavati količinu vode.

Ovaj tretman možete primjenjivati beskonačno dugo. Međutim ako ga koristite kao tretman liječenja trebate imati na umu sljedeće: za oboljele od visokog krvnog pritiska tretman bi trebalo da traje 30 dana, kao i kod dijabetesa, kod gastritisa i zatvora 10 dana, a tuberkoloze 90.

Oboljeli od atritisa tretman treba da prate samo 3 dana u prvoj sedmici, a od druge sedmice i nadalje svaki dan.

Zašto je djelotvoran?

Naravno, sa ovim tretmanom nema nikakvih nuspojava, a požljeno je da pijete filtriranu vodu. Usvojite ovo kao zdravu naviku, a dodajte još jednu koja nam dolazi sa Istoka, a to je da uz jelo pijete topli čaj, a ne ledenu vodu i druge napitke. Za probavu su mnogo bolji topli napici, jer oni razgrađuju masti lakše.

(lifepressmagazin.com)


No comments:

Post a Comment