Monday, December 14, 2015

Najjeftiniji način za mršavljenje: Pijte više vode

Ako pitate stručnjake koji je najjeftiniji i najlakši način da skinete nekoliko kilograma viška oni će vam bez zadrške reći da sve što treba da učinite je dnevno popijete najmanje litar vode.
Prema rezultatima nove studije, najjeftiniji način da smršate je da pijete više vode. Novo istraživanje pokazalo je da odrasle osobe koje popiju dvije čaše vode prije obroka izgube prosječno 1,8 više kilograma od osoba koje to ne praktikuju.

Stručnjaci su do tog zaključka došli nakon što su analizirali 11 drugih studija koje su se bavile proučavanjem uticaja pijenja vode na mršavljenje, zaključivši kako pijenje vode pomaže pri mršavljenju.

Brenda Dejvi, profesorka na Univerzitetu Virginia Tech u SAD, koja je učestvovala u ovom istraživanju, kaže da voda pomaže u tome da nestane osećaj gladi i samim tim smanjenje unosa kalorija u organizam.

To potvrđuje i druga studija koja je pokazala da žene koje tokom dijete povećaju unos vode više smršaju, za razliku od žena koje dnevno popiju manje od litar vode.

Institut za medicinu preporučuje da odrasle osobe konzumiraju oko 2,5 litara vode dnevno, i to putem hrane, običnom vodom ili drugim pićima. Iako eksperimentalne studije ukazuju na to da pijenje vode može da pomogne u mršavljenju, pojedina istraživanja ne pokazuju uvijek da su osobe koje piju više vode i vitkije.

Rebeka Mukelbauer kaže i da Amerikanci dnevno prosječno unesu između 400 i 500 kalorija putem drugih pića te da je tu naviku svakako bolje zamjeniti običnom vodom.

Drugo istraživanje pokazalo je da žene koje piju više vode nego slatkih napitaka imaju nešto manju vjerovatnoću da obole od dijabetesa, a žene koje ne piju dovoljno vode imaju veće šanse da dobiju kamen u bubregu.

(Blic Žena)

No comments:

Post a Comment